De kip en het ei

Momenteel is er veel onrust in Nederland over het eten van besmette eieren. Terecht, want het is natuurlijk wel schadelijk voor de gezondheid, onze gezondheid, mijn en jouw gezondheid. Is het dan ook niet logisch dat de discussie “Wat was er eerder de kip of het ei” zijn of haar intrede weer doet.

In mijn ogen kan het toch niet zo zijn dat alleen de eieren van de kip besmet zijn. Er lijkt mij een heleboel in het lichaam van die kip te gebeuren alvorens die kip het ei “eruit poept”. Er moet dan toch ook iets met het vlees van de betreffende kippen aan de hand zijn, of ben ik nou zo gek.

Je hoeft toch geen geleerde wetenschapper te zijn om dat vermoeden uit te spreken. Is toch gewoon een kwestie van logisch nadenken of net zo zeker als dat 1 plus 1 twee is.

Ik hoop dat dit allemaal niet zo een vaart zal lopen, maar ik ben bang dat dit tot nog meer commotie zal veroorzaken. Spelen er andere en mogelijk economische factoren een rol om dit voorlopig onder de pet te houden. Willen ze in 1e instantie deze vloedgolf afwachten? Zeg het maar.

In een eerdere blog heb ik al iets geschreven over Controle en met name over de gevolgen als je ergens de controle van afhaald. Hier hebben we weer een voorbeeld.

Hopenlijk valt het uiteindelijk allemaal mee met de gevolgen voor de kippenboeren en de sector in het algemeen.

Een gedachte over “De kip en het ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s