Vakantieperiode

Het is een periode waar de meeste mensen zich op verheugen. De periode van “alles moet” veranderd in een periode van “niets moet en alles mag”. Het is alsof er een bepaalde rust over het land komt. Het fenomeen “schoolvakantie” en “bouwvakvakantie” komen weer om de hoek kijken. De kranten berichten over allerlei flutzaken en zelfs de kabinetsformatie word tijdelijk op “hold” gezet.

Ineens van de een op de andere dag word het een stuk rustiger op de autobaan, de files worden in rap tempo kleiner van omvang. De leasebakken verdwijnen van de weg als sneeuw voor de zon. Ineens zie je weer auto’s rijden waar meerdere mensen in zitten. De gemiddelde leaserijder verplaatst zich door de week doorgaans alleen in de auto, loerend op z’n mobiel, whatsappend met 130 km per uur en bellend over een afstand van 30 km naar hartelust. Op de vraag wat hij of zij onderweg is tegen gekomen weet men doorgaans geen antwoord. Niet dat er iets mis is met het korte termijngeheugen, maar men was dermate afgeleid dat men zich daarvan niets meer kan herinneren.

Nu zit men samen met het gezin in de auto, de sociale controle werkt, want de bestuurder belt niet onderweg, kijkt niet op de whatsapp en kijkt niet of er een zakelijke mail binnenkomt op de mobiele telefoon. Men weet ineens te genieten van een autoritje en het gaat ineens ook een stuk rustiger en veiliger, minder ongelukken, minder stress en vooral minder files.

Ook op de werkvloer zelf is het een stuk rustiger, iedereen gaat er even een tijdje tussenuit, genietend van de welverdiende vakantie. Het telefoonverkeer neemt sterk af en ook de mailservers vertonen een tijdelijke dip in de performance.

De collega’s die dan nog doorwerken hebben het opeens ook een stuk rustiger. Of zoals in mijn geval, blijft het toch lekker druk, we zijn immers een beursfonds en de beurs verwacht wel dat de halfjaarcijfers op tijd beschikbaar zijn. De halfjaarcijfers waarover ook de registeraccountants nog graag een plasje willen doen. En als dan ook dit voorbij is, en ook de laatste cijferfanaten op vakantie kunnen, komen de eersten weer terug.

Ik wens iedereen een fijne vakantie en over 2 weken ga ik zelf ook genieten van een heerlijke vakantie.

Groet

Han

4 gedachtes over “Vakantieperiode

 1. Nog even doorbijten en je hebt vakantie! joepie!
  bij ons op het werk is het ook niet kalmer hoor, twee grote events begin september … maar aan het station is het wel veel kalmer om een parkingplaats te vinden, dat vind ik zo leuk aan verlof!

  Liked by 1 persoon

 2. Wij hebben sinds vandaag vakantie. M moet vanaf morgen weer werken, die heeft haar portie al gehad in Spanje. N moet nog een week bikkelen en daarna kan ook hij aan zijn welverdiende rust van 3 weken beginnen.
  Vandaag een lekker dagje wellness gedaan met W.
  Morgen eerst maar eens beginnen met uitslapen. Das hard nodig hier 😁
  Heb je nog plannen deze zomer? Xx

  Liked by 1 persoon

 3. Jullie doen het allemaal goed, mis alleen L en R en jullie zelf.
  Ik ga een weekje naar Oostenrijk van 16 t/m 23 augustus. Heb vanaf 11 augustus 3 weken vakantie. Verder geen plannen, dagjes wandelen of fietsen of uitwaaien strand. Zie wel💋💋

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s